Over ons

Spadon Tegelprojecten heeft al meer dan 40 jaar een intense passie voor de mooiste Italiaanse tegels. Van het kleinste mozaïeksteentje tot de grootste plaat en van composiet tot keramiek. De tegels in ons pakket hebben een hoogwaardige kwaliteit, innovatief karakter en onderscheidend vermogen. Onze merken ontwikkelen steeds weer producten met een eigen signatuur die inspelen op de trends en technische vereisten die de markt vraagt.

Tegels zijn onderdeel van het totaalinterieur. De ene keer krijgt de tegel als eyecatcher de hoofdrol, de andere keer een bijrol met een neutraal dessin. Je vindt het in onze complete collectie. In bepaalde situaties zijn de technische eisen aan de tegel en het gebruik doorslaggevend. In onze collectie hebben we verschillende oplossingen op het gebied van antislipwaarde, zwaardere belasting, onderhoud en duurzaamheid.

MAATWERK

De standaard collectie is niet altijd het antwoord. Tegelfabrikanten zijn steeds flexibeler om passende oplossingen te maken in grote én in kleine oplages. De meeste fabrikanten zijn namelijk in staat om voor minimaal een dagproductie een eigen kleur of design te produceren. Maar ook in kleine oplages is er veel mogelijk: ABK brengt jouw ontwerp op een keramische plaat aan.

SHOWROOM

Wil je onze collectie live bekijken? Dat kan in onze showroom in Hoofddorp. Daar tonen we de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van tegels, keramische platen, mozaïek en meer. Van alle collecties hebben we monsters beschikbaar die je direct mee kunt nemen om je moodboard compleet te maken. Wil je een op maat gemaakte oplossing? Neem contact met ons op en we denken met je mee!

HISTORIE

Eind jaren ’20 komen diverse terrazzowerkers uit Noord-Italië naar Nederland om dit specialistische vak uit te oefenen. Spadon vestigt zich in Leiden. Voortgekomen uit deze traditie van vloerenleggers, begint Umberto Spadon in 1977 met de vertegenwoordiging van Italiaanse tegelproducenten. Het merk Astor van de familie Bernabei, later Edimax Astor, is het eerste merk in zijn pakket en na ruim 45 jaar nog steeds onderdeel van de collectie.

Hebben we je
interesse gewekt?