Maatwerk

De standaard collectie is niet altijd het antwoord. Tegelfabrikanten zijn steeds flexibeler om passende oplossingen te maken in grote én in kleine oplages. De meeste fabrikanten zijn namelijk in staat om voor minimaal een dagproductie een eigen kleur of design te produceren. Maar ook in kleine oplages is er veel mogelijk: ABK Stone brengt jouw ontwerp op een keramische plaat aan, al vanaf één exemplaar. Quintessenza levert wandtegels in RAL-kleuren. Kaza maakt custom-made 3D-betontegels vanaf 25 m2. Sicis kan jouw eigen design in mozaïek uitvoeren, gepixeld of handgeknipt.
Veel van onze materialen bieden mogelijkheden tot maatwerkoplossingen; denk aan eigen productontwikkeling, op maat gemaakte bladen of een zelfontworpen mozaïekdecor.

Quintessenza

Quintessenza biedt Progetto on demand aan, oftewel: project on demand. De mogelijkheden omvatten:
11 maten, 2 soorten oppervlakken (plat en met facet – metrotegel), 2 glazuurafwerkingen (glans en mat) en het volledige assortiment van Ral-of Pantonekleuren. Minimumorder: 250 m2. Productie voor een monster vanaf aanvraag: 2 werkweken. Productie: 3 werkweken na opdrachtbevestiging.

Design service van Kaza

Onze fabrikant Kaza Concrete biedt een ontwerpdienst bij het bepalen van kleuren en samenstellingen. Bovendien is het mogelijk om bestaande designs in speciale kleuren uit te voeren. Nog een stap verder is de mogelijkheid om vanaf 25m2 je eigen 3D-vorm te ontwikkelen. Dat kan al vanaf een schetsontwerp. Kaza begeleidt het traject van ontwerp, rendering tot realisatie. Het design team van Kaza staat voor je klaar. Wil je hiervan gebruikmaken? Neem dan contact met ons op.

ABK Stone

ABK Stone van de ABK Group heeft de mogelijkheden in huis om eigen dessins op platen aan te brengen. Voor platen van 120×278 tot 1600×3200 mm kan dit al vanaf één stuks. 

Sicis

Sicis heeft meer dan 500 kleuren in haar collectie. Naast standaard mixen is het ook mogelijk om een eigen mix samen te stellen en dat kan al vanaf één vel van 29,6×29,6 cm. Je kunt zelf de kleuren en de precentages (verhoudingen) bepalen.
Een foto of een abstract patroon realiseren voor een wand in de badkamer of in een hotel (feature wall) op de vloer of in een zwembad? Sicis biedt twee mogelijkheden in mozaïek: gepixeld en handgeknipt.

Gepixeld

Bij gepixeld is het patroon opgebouwd uit hele steentjes die als de pixels van een scherm de afbeelding reproduceren.

Handgeknipt

Voor een verfijndere oplossing kies je handgeknipt mozaïek. Op deze manier kunnen vloeiende lijnen gecreëerd worden en is er meer detaillering mogelijk.

Meubeltoepassingen op maat

Uit de grotere maten is het mogelijk om elementen te maken voor meubel toepassingen. Dat kan al uit tegels vanaf 60×120 cm. De grotere platen van ABK Stone, Quarella en Sicis bieden nog veel meer opties:

  • Wastafelbladen
  • Tafels
  • Deuren
  • Traptreden
  • Meubelfronten
  • Balies/countertops
  • Aanrechtbladen

Hebben we je
interesse gewekt?