Kaza Concrete is beton in haar meest elegante vorm

Kaza Concrete is beton in haar meest elegante vorm
Spadon re.presents Kaza

De 3D-wanddecoraties van Kaza Concrete zijn de perfecte combinatie van design en handwerk. Waar je normaal bij beton denkt aan ruw en onafgewerkt, is Kaza Concrete bijzonder verfijnd en strak gelijnd.

Vanaf nu zijn de producten van de Hongaarse producent Kaza Concrete via Spadon Tegelprojecten op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het merk Kaza Concrete is in 2012 opgericht in Budapest nadat de grondleggers een nieuwe technologie ontwikkelden die een bijzonder gladde afwerking van beton mogelijk maakt.

Kaza werkt wereldwijd met designers die de uitzonderlijke contradictie tussen materiaal en afwerking optimaal benutten. Dit jaar is de collectie TRE ontworpen door Next Ship beloond met een IF Design Award. In haar beoordeling schrijft de jury:  “TRE is een modulaire, verfijnde betonnen tegel serie waarmee men eindeloze patroon combinaties kan creëren, van de eenvoudigste minimalistische applicaties tot de meest uitgebreide caleidoscopische meesterwerken. Het ontwerpconcept van TRE is een uitnodiging om te fantaseren, spelen en te creëren.”

Het resultaat is een collectie driedimensionale elementen die elke wand een stijlvolle finish geven met een hoge tactiele waarde. Licht en schaduw creëren een levendig oppervlak.

Naast de standaard collectie kunnen ook eigen ontwerpen in kleine oplage geproduceerd worden. De ontwerpen worden in de designstudio uitgewerkt en in het eigen laboratorium omgezet naar een mal. Elk element wordt vervolgens met de hand vervaardigd. Er is keuze uit 24 kleuren in matte en glanzende afwerking en zes metallic kleuren. De producten zijn geschikt voor binnen en buiten.

De samenwerking met Kaza Concrete in Nederland is het resultaat van de voortdurende zoektocht van Spadon Tegelprojecten naar innovatieve en onderscheidende producten. In de afgelopen 40 jaar heeft Spadon steeds de combinatie willen maken tussen functie en esthetiek. Dit komt tot uiting in de zorgvuldig samengestelde collectie van Spadon Tegelprojecten.

Kaza Concrete is vanaf nu verkrijgbaar bij Intercodam in Amsterdam en daar vanaf 1 mei live te bewonderen.

Hebben we je
interesse gewekt?