Florim is B Corp

26-02-2021

Na een lang en nauwgezet verificatie proces verkreeg Florim – moedermaatschappij van Floorgres – onlangs als eerste en enige tegelfabrikant ter wereld een B Corp certificaat.

De bedrijven die de strenge selectie doorlopen, voldoen aan de hoogste normen voor sociaal ondernemerschap en duurzaamheid. Een B Corp dient zich ten positieve in te zetten voor het milieu en zijn medewerkers, door kritisch te kijken of klanten bijdragen aan een beter wereld, door zelf een bijdrage te leveren aan locale gemeenschappen en door strikte richtlijnen te volgen voor een transparant en verantwoordelijk bestuur.

MVO is al jaren een kernwaarde van Florim

Het behalen van dit certificaat is slechts het gevolg van een hele reeks keuzes die in het verleden zijn gemaakt: Florim publiceert sinds 2008 elk jaar het duurzaamheidsverslag en, last but zeker not least, was het besluit om een Benefit Corporation te worden. Op 19 maart 2020 hebben zij de statuten gewijzigd, waarmee ze hun engagement formaliseerden om een positieve impact te hebben op de gemeenschap en het ecosysteem. De certificering als B Corp is hiervan een bevestiging.

Lees hier meer over de achtergronden van deze belangrijke mijlpaal voor Florim.

Hebben we je
interesse gewekt?