Architectenreis Mei 2018

28-06-2018

Afgelopen mei jl. was het weer zover. Partner Edwin Smit ging op pad met negen architecten richting Italië. Tijdens deze tweede architectenreis staan er drie fabrieksbezoeken op de agenda Quarella, Laminam en Floor Gres.

Op fabriekbezoek in Italië

Quarella

Quarella, allround producent van kunsthars gebonden marmer- en kwartscomposiet werd direct na aankomst in Verona bezocht door de enthousiaste groep. De producten van Quarella zijn zeer duurzaam en zijn daardoor geschikt als toepassing in winkels, winkelcentra, kantoren, theaters, luchthavens. Naast tegels is het mogelijk maatwerk te maken van de platen van Quarella, zoals traptreden, vensterbanken, baliebladen. “ Zeer interessant hoe een blok van marmer en een plaat van kwarts wordt geproduceerd” zei één van de architecten. “Wat een kabaal!” De traditionele marmer met grove blokken worden erg mooi bevonden. Na dit indrukwekkende, zeer luidruchtige fabrieksbezoek werd er gegeten in Verona . Een lange rit naar Fiorano Modanese volgt zodat de volgende ochtend Laminam bezocht kan worden.

Laminam

Een groter contrast qua productieproces bestaat er eigenlijk niet. Van de zware machinerie en traditionele bewerking bij Quarella de vorige dag, is het computergestuurde productieproces van Laminam totaal iets anders. Laminam is de bron van de technologie die de productie van grote keramische platen mogelijk maakt. Met de platen met een afmeting van 1000×3000 en 1620x3240mm in verschillende diktes kunnen niet alleen wanden en vloeren bekleed worden, maar ook gevels, aanrechtbladen, tafels, scheidingswanden, alles wat vlak is en meer. Wat de architecten opviel waren de tegels met prints met marmer “Niet van echt marmer te onderscheiden.”

Floor Gres

Bij Florim, het moederbedrijf van Floor Gres bezoekt de groep “alleen” de showroom. Maar daar zou je wel twee dagen kunnen rondlopen. De showroom is namelijk 9000 m2!! “Zo’n imposante showroom heb ik nog nooit gezien”.  De collecties van Floor Gres zijn breed in formaten, kleuren, oppervlakteafwerkingen en designs. De nadruk ligt op een minimalistische uitstraling, maar er is ook ruimte voor reproducties van beton, hout en natuursteen vertelt de area manager. Hij vertelt heel enthousiast over de cursussen voor studenten en kinderen die ze geven. Florim is duidelijk heel erg betrokken bij mens en milieu. De indrukwekkende reis wordt afgesloten met een bezoek aan een aceto balsamico azijn boerderij en een echt Italiaans diner, met primo, secundi en dolci. Al met al een reis die voor veel inspiratie heeft gezorgd! Volgend jaar misschien weer op pad met architecten in Italië! Forse fino al prossimo anno 😉

Neem contact met ons op>>>

Hebben we je
interesse gewekt?