EdimaxAstor 3D Shaped Technology

Edimax Astor ontwikkelde 3D Shaped Technology: een ware innovatie op keramisch tegelgebied. Revolutionair, omdat deze nieuwe technologie het voor het eerst mogelijk maakt dat de structuur van de tegel ook daadwerkelijk overeenkomt met het grafisch design van de tegel. Daarmee worden de reproducties van natuursteen, hout, metaal en andere materialen nog realistischer.

In tegenstelling tot traditionele technieken perst Edimax de structuur niet, maar prínt zij de textuur over de tekening van de tegel. Hierdoor lopen design en structuur perfect synchroon.

Edimax Astor
Edimax Astor produceert geglazuurde porcellanato tegels die perfect passen in het hedendaags interieur en architectuur. Het Italiaanse bedrijf put al jarenlang uit haar enorme ervaring en up-to-date technologie om de mooiste reproducties van natuursteen, hout en beton te maken. Door de constante aandacht voor esthetisch onderzoek heeft de fabrikant een nieuwe en ongekende technologie ontwikkeld. Eén die de perceptie van keramische tegels in de gehele beleving totaal verandert.

Realistisch effect

Deze 3D Shaped Technologie is een innovatie op keramisch tegelgebied. Tot dusver komt het design niet overheen met het reliëf van de tegel. Bij een houtlooktegel zit er bij de nerf geen diepte en bij marmerlook tegels voel je de diepteverschillen op de verkeerde plaatsen. Met deze nieuwe techniek komen het design en de structuur van de tegel nu eindelijk overeen. Bij een marmerlook tegel zie je niet alleen de adering, maar je voelt deze ook door de diepteverschillen in de tegel zelf. Dit geeft een verbluffend realistisch effect.

Enige fabrikant

Edimax Astor is de enige producent van keramische tegels die deze technologie op deze manier toepast. Dit is echt een stap voorwaarts op keramische tegelgebied. Er is een nieuwe dimensie toegevoegd aan tegels. Alle natuurstenen en houtsoorten kunnen nu levensecht worden nagemaakt. De tegels worden ook nog eens extra geglazuurd waardoor ze nóg sterker zijn. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en nog minder kans op slijtage. 

Tegels zijn nóg slijtbestendiger

Door deze techniek zijn de tegels nóg sterker door een extra glazuurlaag. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en nog minder kans op slijtage. Een bijkomend interessant detail is dat de antislipwaarde in natte omstandigheden een hoge waarde halen, terwijl de R-waarde 9 is.

Velvet en Stream

Inmiddels zijn verschillende collecties geïntroduceerd met deze technologie. De eerste twee collecties waarbij deze technologie is toegepast zijn de marmerlook Velvet en travertin imitatie Stream. Sindsdien volgden marmerlooks Concert, Golden Age, Senanque, Biancospino, betonlook Shade, metaalreproductie Melt, leisteen look More en kasteelvloer Thecourt

Hebben we je
interesse gewekt?